Umjesto crne statistike budi pozitivan primjer!

Budi pozitivan primjer! Kako bi se ispunio opšti cilj bezbjednosti saobraćaja potrebno je smanjtiti sve štetne efekte uz nesmetano odvijanje saobraćaja. Ovo se može ispuniti na dva načina i to smanjivanjem broja saobraćajnih nezgoda i smanjivanjem nezgoda koje su se već dogodile. Prema tome, izdvaja se aktivna bezbjednost koja sprečava saobraćajne nezgode, odnosno utiče da se smanji njihova vjerovatnoća, a pasivna bezbjednost smanjuje posljedice saobraćajnih nezgoda koje su se već dogodile.

UMJESTO CRNE STATISTIKE BUDI POZITIVAN PRIMJER!

Mora se pomenuti činjenica koliko je bitno odgovorno ponašanje svih učesnika u saobraćaju , oni koji upravljaju motornim vozilima, ali sa druge strane obuhvaćeni su i pješaci i biciklisti. Pod odgovornosti u saobraćaju podrazumijevamo prije svega obavezu da trebamo čuvati sebe i druge, poštujući sve zakone i propise o učestvovanju u saobraćaju, ne smijemo koristiti telefon dok vozimo, ne smijemo konzumirati alkohol prije i tokom vožnje, kao i vezivanje pojasa kao element od krucijalne važnosti.

Projekat “Sačuvaj sebe i druge” bavi se promocijom sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, promovisanjem pozitivnih zakonskih normi u saobraćaju, izgradnji saobraćajne kulture, posebno kod mladih i unaprjeđenju vaninsitucionalnog obrazovanja djece i mladih, a sve u cilju očuvanja ljudskih života, povećanju bezbjednosti i smanjenju broja saobraćajnih nesreća na putevima Crne Gore, sa naglaskom na sjever Crne Gore..

UMJESTO CRNE STATISTIKE BUDI POZITIVAN PRIMJER!

Projekat „Sačuvaj sebe i druge“ sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE ) a finansiran je do strane Ministarstva kapitalnih investicija.