Eksplozija na Tuškom putu: Izgorjelo vozilo Enisa Osmanagića

Vozilo Enisa Osmanagića (26) iz Podgorice, izgorjelo je prije dvije noći na parkingu zgrade gdje živi na Bulevaru Stanka Radonjića.

“Čuo sam dva ili tri praska. Misleći da je u daljini neka eksplozija nijesam izlazio da provjerim o čemu se radi. Sve dok nijesam čuo vatrogasnu ekipu ispred zgrade i njihove sirene”, kazao je CdM-u jedan od stanara.

Ekipe službe zaštite i spašavanja su, kako saznaje CdM, na teren izašle oko 2.50 časova i ugasile požar.

U požaru su oštećeni i automobili koji su bili parkirani pored.

Istraga će utvrditi da li požar podmetnut ili je došlo do samozapaljenja.

Osmanagić, koji u policijskim evidencijama slovi za bezbjednosno interesatnu osobu, hapšen je prošle godine kada je policija, nakon pretresa dva stana i dva vozila, pronašla pištolj, kokain i tablete sa liste opijata.

Takođe je hapšen 2019. godine zbog sumnje da je na Starom aerodromu, sa još jednom nepoznatom osobom, upotrebom oružja nanio povrede Draženu Globareviću. Međutim, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je prijavu protiv Enisa Osmanagića, koji je bio osumnjičen da je nanio tešku tjelesnu povredu Draženu Globareviću, nastalu ranjavanjem iz pištolja, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U rješenju tužilaštva se navodi da ne postoji osnovana sumnja da je Osmanagić izvršio prijavljena krivična djela, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Globarević je kazao da je na njega pucala maskirana osoba sa mjesta suvozača, te da zbog toga ne može reći da je to uradio Osmanagić jer ne može da ga prepozna.