AMSCG: U proteklih 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

U višim planinskim predjelima na sjeveru mjestimično je prisutan snijeg i poledica. U ostalim predjelima, kako su saopštili iz AMS-a, saobraća se po pretežno suvim putevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke Auto Moto Savez Crne Gore upozorava na sitnije odrone.

Vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima, a na dionicama gdje se izvode radovi, prema riječima servisa, neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

AMSCG: -“U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.“

“Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.“

Prema graničnom prelazu Kula prolaze putnička vozila a za ostale kategorije vozila saobraćaj je, kako prenosimo, obustavljen.

Do sjutra će, zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani, kako javljaju iz AMS-a, dolaziti do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most kao i radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Auto Moto Savez je obavijestio sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova, kao i da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba nažalost poginula, 2 osobe su zadobile teže, a 4 osobe lakše povrede.