BORBA ZA OČUVANJE PRIRODE!

Danas je svetsko mnjenje svesno činjenice da savremena civilizacija predstavlja pretnju biološkoj ravnoteži naše prirodne sredine i da njen dalji razvoj, ako pažljivo ne bude vođen i usmJeravan, prijeti ne samo biljnom i životinjskom svijetu nego i rijekama, morima i okeanima. Zemlja će postati pusta, a vazduh nepogodan za disanje.

BORBA ZA OČUVANJE PRIRODE!

Da bi se sadašnje stanje popravilo, da bi se spriječile nepopravljive greške koje ugrožavaju i sam opstanak čoveka, apsolutno je potrebno da se svi pridržavamo pravila ponašanja, koje nameće sadašnja situacija. Čuvanje čovjekove sredine traži mudrost i dalekovidost svih nas, spremnost da vlastite interese podredimo opštem blagostanju čovečanstva, međunarodnoj solidarnosti i, što je posebno važno, zajedničkoj akciji u kojoj ćemo svi učestvovati.

U borbi za očuvanje prirodne sredine svakako je veoma značajna izgrađena svest ljudi. Ona ukazuje na odgovarajuće ponašanje i odnos prema ugrožavanju prirodne sredine u kojoj živimo.

Današnji odnos većine ljudi prema zabrinjavajućim pojavama sve većeg zagađivanja čovjekove životne sredine ne može da nas zadovolji. U borbi koja predstoji protiv ugrožavanja čovjekovog opstanka najvažnije je pomenuti ponašanje i odnos čoveka kao živog i svjesnog bića prema sredini u kojoj živi. Potrebno je vaspitavanje i obrazovanje cjelokupnog stanovništva, kao i shvatanje značaja o veličini rastuće opasnosti.

BORBA ZA OČUVANJE PRIRODE!

Projekat „Razvijanje ekološke svijesti i društveno-odgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju“ bavi se problemom niske ekološke svijesti građana i niskim nivoom društvene ekološke odgovornosti učesnika u saobraćaju.

Kroz projekat želimo da unaprijedimo ekološku svijesti i društveno-odgovorno ponašanje građana, a posebno učesnika u saobraćaju. Prepoznali smo važnost razvoja saobraćajne kulture učesnika u saobraćaju uz razvijanje ekološki prihvatljivog ponašanja, smanjenje emisije štetnih gasova nastalih radom motora sa unutrašnjim sagorijevanjem u saobraćaju, kao i unaprjeđenje opšteg zdravlja i kvaliteta života građana Crne Gore.