Alarmantno: tokom vikenda 49 udesa, sankcionisano 1.259 vozača

Tokom vikenda 49 udesa

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje, saopštili su iz UP.

Samo tokom prethodnog vikenda, kako navode, u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške tjelesne povrede, 21 lake tjelesne povrede, dok su nažalost, dvije osobe smrtno stradale.

“Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih tri dana, od saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1.259 vozača.

Ono što i dalje zabrinjava je, da je su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 43 vozača isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja”, navode u saopštenju. 

Još jednom apeluju na roditelje, da kategoriji mladih vozača (do 24 godine), skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom.

“Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika, kao i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključuju.